Home Nieuws
Oktoberfest Eersel
Bier, Muziek en Bratwurst, slechts enkele ingrediënten voor een gezellig Oktoberfest dat zaterdag 28 oktober georganiseerd wordt door muziekvereniging De Goede Hoop in samenwerking met De Muzenval. Voor slechts 10 euro ontvangt u een bierpul, Tiroler hoedje én kunt u genieten van een lekkere Bratwurst.

Dus trek je Lederhosen of Dirndl uit de kast en kom gemütlich feesten met muziek van o.a. DJ Martin Vie (De Koster Reusel), Das Oktoberfest Show en diverse live acts waaronder het orkest van De Goede Hoop.

De minimumleeftijd is 18 jaar en kaartjes kunnen gereserveerd worden via www.muzenval.nl. Tschüssi!

 
Eersel laat zich meeslepen in een wereld vol wonderen

Muziekvereniging De Goede Hoop en zandkunstenaar Immanuel Boie zetten samen een sprookjesachtige voorstelling neer op zondagmiddag 11 juni. Het publiek werd meegenomen op een muzikale rondwandeling door de Efteling waarbij alle bekende melodieën van het Sprookjesbos en de Eftelingattracties voorbij kwamen.

Tijdens het luisteren naar de muziek konden de bezoekers hun ogen uitkijken naar de prachtige creaties van de zandkunstenaar die op een groot scherm te zien waren. Doornroosje veranderde in het zand moeiteloos in Sneeuwwitje en de wolf bij de zeven geitjes werd omgetoverd tot de heks die Hans van Grietje opsloot.

Tijdens de ‘dans macabre’ uit het Spookslot liet violiste Elvira Maas een karakteristieke solo horen, maar ook in het harmonieorkest kwamen de nodige solo’s voorbij. Zo kwam het geluid van de vliegende fakir van De Goede Hoop’s hoboïst Claudia en liet trombonist Arjan de trollen tot leven komen. Toen het o zo bekende melodietje uit Carnaval Festival na de pauze te horen was, zat de sfeer er meteen weer in en klapte de zaal enthousiast mee.

Tot slot werden de prijzen voor de best verklede kinderen uitgereikt, waarbij een stoere ridder en een schattig Roodkapje er met de winst vandoor gingen. De foto’s van het concert en van alle kinderen die in de sprookjestroon op de foto zijn gegaan zijn te vinden op deze website en op http://www.facebook.com/muziekverenigingdegoedehoop

 
Toeterroute De Goede Hoop

Muziekvereniging De Goede Hoop heeft in samenwerking met Beat it! slagwerkopleidingen weer de jaarlijkse instrumentworkshop gegeven voor de kinderen uit groep 4 van de Eerselse basisscholen Wereldwijs (voormalige Willibrordusschool) en 't Busseltje. Alle kinderen maakten tijdens deze 'Toeterroute' kennis met de verschillende instrumenten die in een harmonie voorkomen.

Muzikanten van De Goede Hoop vertelden in het kort wat over hun blaasinstrument. Er werd uitgelegd hoe je op het instrument moet spelen en verschillende tonen kan krijgen. Vervolgens mochten alle kinderen ook zelf op het instrument spelen. Daarnaast was er een workshop voor het slagwerk. De kinderen kregen een korte uitleg over verschillende slagwerkinstrumenten en gingen natuurlijk ook zelf aan de slag. Muziekvereniging De Goede Hoop wil op deze manier kinderen enthousiast te maken voor het spelen van een muziekinstrument.

Muziekopleidingen bij De Goede Hoop

De harmonie biedt twee verschillende muziekopleidingen aan. Bent u of uw kind geïnteresseerd in slagwerk/percussie dan is SMIEP een leuke opleiding om het drummen te leren. SMIEP (Speel Mee In Eersel Percussie) is er voor jong en oud! Is uw kind meer geïnteresseerd in het spelen van een blaasinstrument, dan is Flierefluiten de ideale opleiding om de grondbeginselen van de muziek te leren. Voor meer informatie of aanmelden, kunt u een mail sturen naar secretariaat@degoedehoop.info.

alt

 
Muzikale rondwandeling door de Efteling

Er was eens… een muziekvereniging uit Eersel genaamd De Goede Hoop. De muzikanten van deze vereniging nodigen je uit om met het hele gezin op zondagmiddag 11 juni naar de Muzenval te komen voor een muzikale rondwandeling door de Efteling. Alle overbekende en aanstekelijke muziek uit de Efteling zal deze middag te horen zijn. Van melodietjes uit het sprookjesbos zoals Roodkapje tot de meeslepende muziek van attracties als Spookslot en Villa Volta. Maar ook het je-krijgt-het-voorlopig-niet-meer-uit-je-hoofd-deuntje van Carnaval Festival mag niet ontbreken.

 

Kom verkleed!
We nodigen alle kinderen uit om verkleed als hun favoriete sprookjesfiguur of Efteling-personage naar het concert te komen. Het mooist uitgedoste kind zal beloond worden met een prijs! Tijdens de voorstelling wordt iedereen verder ondergedompeld in sprookjessfeer door het werk van Immanuel Boie. Deze zandkunstenaar tekent met zijn vingers en met zand op een lichtbak. Dit tekenproces wordt geprojecteerd op een scherm en creëert zandkunst.

 

Kaartjes kopen? Voor 5 euro per stuk zijn ze verkrijgbaar op www.muzenval.nl. Op 11 juni worden de laatste kaarten nog aan de deur van de zaal verkocht. Aanvang concert 16.00u.

alt

 
Jubileum en voorzitterswissel bij muziekvereniging De Goede Hoop

Trombonist Ben Lueb is tijdens de Algemene Ledenvergadering van muziekvereniging De Goede Hoop in het zonnetje gezet. Hij vierde zijn 50-jarig verenigingsjubileum en ontving daarvoor een speld en oorkonde van muziekbond KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) en uiteraard een mooie bos bloemen van De Goede Hoop. Ook is Ben vanwege zijn jarenlange inzet benoemd tot erelid van de Eerselse muziekvereniging.

50-jarig jubileum Ben Lueb

Daarnaast heeft De Goede Hoop na zes jaar afscheid genomen van Kees Goossens als voorzitter. Kees heeft de voorzittershamer doorgegeven aan Wil van der Linden. Wil liet weten "heel veel zin te hebben om zich in te zetten voor deze mooie club".

Voorzitterswissel

 
Oktober 2017
M D W D V Z Z
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5