Home Nieuws
Toeterroute De Goede Hoop

Muziekvereniging De Goede Hoop heeft in samenwerking met Beat it! slagwerkopleidingen weer de jaarlijkse instrumentworkshop gegeven voor de kinderen uit groep 4 van de Eerselse basisscholen Wereldwijs (voormalige Willibrordusschool) en 't Busseltje. Alle kinderen maakten tijdens deze 'Toeterroute' kennis met de verschillende instrumenten die in een harmonie voorkomen.

Muzikanten van De Goede Hoop vertelden in het kort wat over hun blaasinstrument. Er werd uitgelegd hoe je op het instrument moet spelen en verschillende tonen kan krijgen. Vervolgens mochten alle kinderen ook zelf op het instrument spelen. Daarnaast was er een workshop voor het slagwerk. De kinderen kregen een korte uitleg over verschillende slagwerkinstrumenten en gingen natuurlijk ook zelf aan de slag. Muziekvereniging De Goede Hoop wil op deze manier kinderen enthousiast te maken voor het spelen van een muziekinstrument.

Muziekopleidingen bij De Goede Hoop

De harmonie biedt twee verschillende muziekopleidingen aan. Bent u of uw kind geïnteresseerd in slagwerk/percussie dan is SMIEP een leuke opleiding om het drummen te leren. SMIEP (Speel Mee In Eersel Percussie) is er voor jong en oud! Is uw kind meer geïnteresseerd in het spelen van een blaasinstrument, dan is Flierefluiten de ideale opleiding om de grondbeginselen van de muziek te leren. Voor meer informatie of aanmelden, kunt u een mail sturen naar secretariaat@degoedehoop.info.

alt

 
Muzikale rondwandeling door de Efteling

Er was eens… een muziekvereniging uit Eersel genaamd De Goede Hoop. De muzikanten van deze vereniging nodigen je uit om met het hele gezin op zondagmiddag 11 juni naar de Muzenval te komen voor een muzikale rondwandeling door de Efteling. Alle overbekende en aanstekelijke muziek uit de Efteling zal deze middag te horen zijn. Van melodietjes uit het sprookjesbos zoals Roodkapje tot de meeslepende muziek van attracties als Spookslot en Villa Volta. Maar ook het je-krijgt-het-voorlopig-niet-meer-uit-je-hoofd-deuntje van Carnaval Festival mag niet ontbreken.

 

Kom verkleed!
We nodigen alle kinderen uit om verkleed als hun favoriete sprookjesfiguur of Efteling-personage naar het concert te komen. Het mooist uitgedoste kind zal beloond worden met een prijs! Tijdens de voorstelling wordt iedereen verder ondergedompeld in sprookjessfeer door het werk van Immanuel Boie. Deze zandkunstenaar tekent met zijn vingers en met zand op een lichtbak. Dit tekenproces wordt geprojecteerd op een scherm en creëert zandkunst.

 

Kaartjes kopen? Voor 5 euro per stuk zijn ze verkrijgbaar op www.muzenval.nl. Op 11 juni worden de laatste kaarten nog aan de deur van de zaal verkocht. Aanvang concert 16.00u.

alt

 
Jubileum en voorzitterswissel bij muziekvereniging De Goede Hoop

Trombonist Ben Lueb is tijdens de Algemene Ledenvergadering van muziekvereniging De Goede Hoop in het zonnetje gezet. Hij vierde zijn 50-jarig verenigingsjubileum en ontving daarvoor een speld en oorkonde van muziekbond KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) en uiteraard een mooie bos bloemen van De Goede Hoop. Ook is Ben vanwege zijn jarenlange inzet benoemd tot erelid van de Eerselse muziekvereniging.

50-jarig jubileum Ben Lueb

Daarnaast heeft De Goede Hoop na zes jaar afscheid genomen van Kees Goossens als voorzitter. Kees heeft de voorzittershamer doorgegeven aan Wil van der Linden. Wil liet weten "heel veel zin te hebben om zich in te zetten voor deze mooie club".

Voorzitterswissel

 
Muziekvereniging De Goede Hoop presenteert: Eersel’s Got Talent

Op zondagmiddag 9 april 2017 staat de Muzenval weer in het teken van jong talent onder de 18 jaar uit Eersel en omstreken. Na een succesvolle eerste editie van Eersel's Got Talent in 2014 zullen dit jaar wederom lokale acts het grote podium betreden. Zij worden beoordeeld door een deskundige jury.

De acts variëren van zang tot dans en van gitaar tot goochelact. Ook zal het opleidingsorkest van muziekvereniging De Goede Hoop met daarin veel jeugdig talent een optreden verzorgen. De Goede Hoop is initiatiefnemer en organisator van Eersel's Got Talent. Als jij ook een bijzonder talent hebt, dan kun je je nog inschrijven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Wil jij bij Eersel's Got Talent 2017 in het publiek zitten? Dat kan! Iedereen is welkom vanaf 14.00u in de Muzenval in Eersel. De toegang bedraagt 3 euro per persoon. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.muzenval.nl en op 9 april aan de deur.

 
Kerstconcert en herdertjesmis met Muziekvereniging De Goede Hoop

In december 2016 zal muziekvereniging De Goede Hoop uit Eersel maar liefst twee keer haar muzikale klanken laten horen binnen de muren van de Eerselse St. Willibrorduskerk.

Allereerst is op zondag 18 december het harmonieorkest aan de beurt met een jarenlange traditie in de decembermaand: het Eerselse kerstconcert van muziekvereniging De Goede Hoop en zangvereniging Con Amore et Anima. Ook dit jaar kunt u weer van deze muzikale samenwerking genieten en alvast in de kerststemming komen met een keur aan kerstliederen. U kunt onder andere luisteren naar Yorkshire Wassail, een traditioneel Engels kerstlied dat gezongen wordt door mensen die in de kersttijd van deur tot deur gaan. Maar ook ‘Stop the cavalry’, een protestlied tegen oorlogen, en het populaire kerstnummer ‘When a child is born’ worden ten gehore gebracht. Iedereen is welkom op zondag 18 december om 15.30u in de St. Willibrorduskerk in Eersel. De toegang is gratis.

Bijna een week later mag het opleidingsorkest van De Goede Hoop acte de présence geven tijdens de herdertjesmis. Het opleidingsorkest bestaat uit zo'n 30 muzikanten, waarvan de meesten (zowel jong als iets minder jong) lessen volgen om een instrument te leren bespelen. In het opleidingsorkest leren ze om samen muziek te maken. Dit zullen ze op zaterdag 24 december om 18.00u in de praktijk brengen door de muzikale begeleiding van de herdertjesmis op zich te nemen.

 
Juni 2017
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2