Home Nieuws
Wereldwijs en Jacobus sluiten Slagwerk- en Blaasbende af met De Goede Hoop

Maandagavond 11 en 18 juni hebben de leerlingen uit groep 5 en 6 van respectievelijk basisschool Jacobus en basisschool Wereldwijs in Eersel de serie muzieklessen die ze op school hebben gevolgd afgesloten met een optreden in samenwerking met het opleidingsorkest van muziekvereniging De Goede Hoop. Deze zogenaamde 'Blaasbende' en 'Slagwerkbende' zijn een initiatief van de zes harmonie/fanfarekorpsen uit de gemeente Eersel in samenwerking met muziekschool Art4U.

De scholieren hebben in enkele weken tijd een muziekinstrument leren bespelen. Nu konden ze al enkele nummers meespelen met het opleidingsorkest van De Goede Hoop in De Muzenval. Ook kregen ze te horen welke muziek door het opleidingsorkest en door de slagwerkgroep SMIEP (Speel Mee In Eersel Percussie) wordt gemaakt.

Na de blaasbende
Alle kinderen die nu de smaak van het muziek maken te pakken hebben gekregen, kunnen na de lessen van de Blaasbende zelf muzieklessen gaan volgen. De Goede Hoop biedt aan iedereen die interesse heeft nog drie extra gratis groepslessen aan. Daarnaast kan De Goede Hoop ze in contact brengen met muziekdocenten voor zowel percussie- als blaasinstrumenten. Wanneer je lid wordt van De Goede Hoop, krijg je van de muziekvereniging een instrument in bruikleen. Ook mag je al snel meespelen bij SMIEP (voor slagwerkers) of in het opstaporkest (voor blazers) waarin alle muzikanten zitten die pas net zijn begonnen met muzieklessen. Daarna kun je doorstromen naar het opleidingsorkest en uiteindelijk naar het harmonieorkest. Want iedereen heeft nu kunnen ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken!

Wil je de jonge muzikanten (nog eens) in actie zien? Check dan het filmpje op onze Facebookpagina: http://www.facebook.com/muziekverenigingdegoedehoop.

 
Toeterroute De Goede Hoop

Muziekvereniging De Goede Hoop heeft in samenwerking met Beat it! slagwerkopleidingen weer de jaarlijkse instrumentworkshop gegeven voor de kinderen uit groep 4 van de Eerselse basisscholen Wereldwijs, Jacobus en 't Busseltje. Alle kinderen maakten tijdens deze 'Toeterroute' kennis met de verschillende instrumenten die in een harmonie voorkomen.

Muzikanten van De Goede Hoop vertelden in het kort wat over hun blaasinstrument. Er werd uitgelegd hoe je op het instrument moet spelen en verschillende tonen kan krijgen. Vervolgens mochten alle kinderen ook zelf op het instrument spelen. Daarnaast was er een workshop voor het slagwerk. De kinderen kregen uitleg over verschillende slagwerkinstrumenten en gingen zelf ook letterlijk aan de slag. Muziekvereniging De Goede Hoop wil op deze manier kinderen enthousiast maken voor het spelen van een muziekinstrument.

Muziekopleidingen bij De Goede Hoop
De harmonie biedt twee verschillende muziekopleidingen aan. Bent u of uw kind geïnteresseerd in slagwerk/percussie dan is SMIEP een leuke opleiding om het drummen te leren. SMIEP (Speel Mee In Eersel Percussie) is er voor jong en oud! Is uw kind meer geïnteresseerd in het spelen van een blaasinstrument, dan is Flierefluiten de ideale opleiding om de grondbeginselen van de muziek te leren. Voor meer informatie of aanmelden, kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Of loop tijdens onze repetitie op maandagavond een keer binnen bij de Muzenval.

 
Jubileumjaar De Goede Hoop
Eerselse muziekvereniging viert 125-jarig bestaan
De beste ideeën ontstaan in de kroeg. In het jaar 1893 was dat niet anders en vatten een aantal Eerselnaren het idee op om samen muziek te gaan maken.Op 7 novembervan dat jaar werd (toen nog fanfare) De Goede Hoop officieel opgericht. 125 jaar later maakt de vereniging nog steeds muziek in Eersel. Daarom zal 2018 in het teken staan van het 125-jarig jubileum van de Eerselse harmonie.
Tijdens het jubileumjaar zullen we uiteraard op verschillende manieren muzikaal van ons laten horen. Een aantal highlights:
- diverse muziekworkshops voor de Eerselse jeugd tijdens het Play Festival op zaterdag 12 mei. Met optredens van slagwerkgroep SMIEP en opleidingsorkest De Goede Hoop.
- optreden van het harmonieorkest op Music on Payday (vrijdag 22 juni) in samenwerking met de ZieDaGeWegBand.
- Jubileumconcert met thema 'Spannend' op zaterdagavond 3 november en zondagmiddag 4 november.
Er wordt een jubileumboek samengesteld. Daarnaast verkopen we een speciaal voor De Goede Hoop gebrouwen jubileumbiertje genaamd 'De Goede Hop' (met één o) á €2,35 per flesje (te bestellen via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ). Met de opbrengsten worden de jubileumactiviteiten financieel ondersteund.
 
Rob Klemann erelid De Goede Hoop

Rob Klemann is al jarenlang een zeer gewaardeerd lid van onze vereniging. Niet alleen draagt hij zijn muzikale steentje bij op de trombone, maar hij was ook een aantal jaar onze voorzitter en leverde daarnaast bijdrages aan het op peil houden van onze instrumentenpool en het opknappen van het vaandel. Ook is hij al jaren lid van de Vriendenkring van De Goede Hoop. Daarom heeft de Algemene Ledenvergadering besloten om Rob te benoemen tot erelid van muziekvereniging De Goede Hoop. Van harte gefeliciteerd, Rob!

 
Kom in de kerstsfeer met Con Amore et Anima en De Goede Hoop

Kerstconcert zondag 17 december

Een jarenlange traditie in de decembermaand: het gezamenlijke kerstconcert van zangvereniging Con Amore et Anima en muziekvereniging De Goede Hoop. Een uitgelezen kans om op een aangename manier in de kerstsfeer de komen. Zang, instrumentale muziek en samenspel zullen elkaar afwisselen.

Naast de traditionele kerstliederen zal De Goede Hoop ook een aantal hedendaagse nummers laten horen. In ‘Concert Suite from the Polar Express’ hoor je filmmuziek uit de gelijknamige animatiefilm uit 2004 met Tom Hanks’ stem in de hoofdrol.  Bij de eerste klanken is meteen duidelijk waarom de muziek uit The Polar Express meerdere Oscarnominaties heeft ontvangen. ‘It’s a Wonderful Christmas’ is ook een muziekstuk met een filmachtige vibe. Hoewel de muziek niet rechtstreeks uit de Harry Potter-films komt, waan je je af en toe toch een beetje in het magische Zweinstein. Klassiek meets pop in ‘Viva La Navidad’ waar de overbekende klanken van Coldplay’s Viva La Vida naadloos overgaan in de kerstklassieker Feliz Navidad.

Het kerstconcert vangt aan om 15.30u in de Sint Willibrorduskerk in Eersel.

 
September 2018
M D W D V Z Z
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30