Home Nieuws
Kom in de kerstsfeer met Con Amore et Anima en De Goede Hoop

Kerstconcert zondag 17 december

Een jarenlange traditie in de decembermaand: het gezamenlijke kerstconcert van zangvereniging Con Amore et Anima en muziekvereniging De Goede Hoop. Een uitgelezen kans om op een aangename manier in de kerstsfeer de komen. Zang, instrumentale muziek en samenspel zullen elkaar afwisselen.

Naast de traditionele kerstliederen zal De Goede Hoop ook een aantal hedendaagse nummers laten horen. In ‘Concert Suite from the Polar Express’ hoor je filmmuziek uit de gelijknamige animatiefilm uit 2004 met Tom Hanks’ stem in de hoofdrol.  Bij de eerste klanken is meteen duidelijk waarom de muziek uit The Polar Express meerdere Oscarnominaties heeft ontvangen. ‘It’s a Wonderful Christmas’ is ook een muziekstuk met een filmachtige vibe. Hoewel de muziek niet rechtstreeks uit de Harry Potter-films komt, waan je je af en toe toch een beetje in het magische Zweinstein. Klassiek meets pop in ‘Viva La Navidad’ waar de overbekende klanken van Coldplay’s Viva La Vida naadloos overgaan in de kerstklassieker Feliz Navidad.

Het kerstconcert vangt aan om 15.30u in de Sint Willibrorduskerk in Eersel.

 
Afsluiting Blaasbende en Slagwerkbende met De Goede Hoop

Maandagavond 13 november hebben de leerlingen uit groep 5 en 6 van basisschool 't Busseltje in Eersel de serie muzieklessen die ze op school hebben gevolgd afgesloten met een optreden in samenwerking met het opleidingsorkest van muziekvereniging De Goede Hoop. Deze zogenaamde 'Blaasbende' en 'Slagwerkbende' zijn een initiatief van de zes harmonie/fanfarekorpsen uit de gemeente Eersel in samenwerking met muziekschool Art4U. De scholieren hebben in enkele weken tijd een muziekinstrument leren bespelen. Nu konden ze al enkele nummers meespelen met het opleidingsorkest van De Goede Hoop in De Muzenval. Ook kregen ze te horen welke muziek door het opleidingsorkest en door de slagwerkgroep SMIEP (Speel Mee In Eersel Percussie) wordt gemaakt.


Na de blaasbende

Alle kinderen die nu de smaak van het muziek maken te pakken hebben gekregen, kunnen na de lessen van de Blaasbende zelf muzieklessen gaan volgen. De Goede Hoop biedt aan iedereen die interesse heeft nog drie extra gratis groepslessen aan. Daarnaast kan De Goede Hoop ze in contact brengen met muziekdocenten voor zowel percussie- als blaasinstrumenten. Wanneer je lid wordt van De Goede Hoop, krijg je van de muziekvereniging een instrument in bruikleen. Ook mag je al snel meespelen bij SMIEP (voor slagwerkers) of in het opstaporkest (voor blazers) waarin alle muzikanten zitten die pas net zijn begonnen met muzieklessen. Daarna kun je doorstromen naar het opleidingsorkest en uiteindelijk naar het harmonieorkest. Want iedereen heeft nu kunnen ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken!


Wil je de jonge muzikanten (nog eens) in actie zien? Check dan de filmpjes op onze Facebookpagina: http://www.facebook.com/muziekverenigingdegoedehoop.

 
Oktoberfest Eersel
Bier, Muziek en Bratwurst, slechts enkele ingrediënten voor een gezellig Oktoberfest dat zaterdag 28 oktober georganiseerd wordt door muziekvereniging De Goede Hoop in samenwerking met De Muzenval. Voor slechts 10 euro ontvangt u een bierpul, Tiroler hoedje én kunt u genieten van een lekkere Bratwurst.

Dus trek je Lederhosen of Dirndl uit de kast en kom gemütlich feesten met muziek van o.a. DJ Martin Vie (De Koster Reusel), Das Oktoberfest Show en diverse live acts waaronder het orkest van De Goede Hoop.

De minimumleeftijd is 18 jaar en kaartjes kunnen gereserveerd worden via www.muzenval.nl. Tschüssi!

 
Eersel laat zich meeslepen in een wereld vol wonderen

Muziekvereniging De Goede Hoop en zandkunstenaar Immanuel Boie zetten samen een sprookjesachtige voorstelling neer op zondagmiddag 11 juni. Het publiek werd meegenomen op een muzikale rondwandeling door de Efteling waarbij alle bekende melodieën van het Sprookjesbos en de Eftelingattracties voorbij kwamen.

Tijdens het luisteren naar de muziek konden de bezoekers hun ogen uitkijken naar de prachtige creaties van de zandkunstenaar die op een groot scherm te zien waren. Doornroosje veranderde in het zand moeiteloos in Sneeuwwitje en de wolf bij de zeven geitjes werd omgetoverd tot de heks die Hans van Grietje opsloot.

Tijdens de ‘dans macabre’ uit het Spookslot liet violiste Elvira Maas een karakteristieke solo horen, maar ook in het harmonieorkest kwamen de nodige solo’s voorbij. Zo kwam het geluid van de vliegende fakir van De Goede Hoop’s hoboïst Claudia en liet trombonist Arjan de trollen tot leven komen. Toen het o zo bekende melodietje uit Carnaval Festival na de pauze te horen was, zat de sfeer er meteen weer in en klapte de zaal enthousiast mee.

Tot slot werden de prijzen voor de best verklede kinderen uitgereikt, waarbij een stoere ridder en een schattig Roodkapje er met de winst vandoor gingen. De foto’s van het concert en van alle kinderen die in de sprookjestroon op de foto zijn gegaan zijn te vinden op deze website en op http://www.facebook.com/muziekverenigingdegoedehoop

 
Toeterroute De Goede Hoop

Muziekvereniging De Goede Hoop heeft in samenwerking met Beat it! slagwerkopleidingen weer de jaarlijkse instrumentworkshop gegeven voor de kinderen uit groep 4 van de Eerselse basisscholen Wereldwijs (voormalige Willibrordusschool) en 't Busseltje. Alle kinderen maakten tijdens deze 'Toeterroute' kennis met de verschillende instrumenten die in een harmonie voorkomen.

Muzikanten van De Goede Hoop vertelden in het kort wat over hun blaasinstrument. Er werd uitgelegd hoe je op het instrument moet spelen en verschillende tonen kan krijgen. Vervolgens mochten alle kinderen ook zelf op het instrument spelen. Daarnaast was er een workshop voor het slagwerk. De kinderen kregen een korte uitleg over verschillende slagwerkinstrumenten en gingen natuurlijk ook zelf aan de slag. Muziekvereniging De Goede Hoop wil op deze manier kinderen enthousiast te maken voor het spelen van een muziekinstrument.

Muziekopleidingen bij De Goede Hoop

De harmonie biedt twee verschillende muziekopleidingen aan. Bent u of uw kind geïnteresseerd in slagwerk/percussie dan is SMIEP een leuke opleiding om het drummen te leren. SMIEP (Speel Mee In Eersel Percussie) is er voor jong en oud! Is uw kind meer geïnteresseerd in het spelen van een blaasinstrument, dan is Flierefluiten de ideale opleiding om de grondbeginselen van de muziek te leren. Voor meer informatie of aanmelden, kunt u een mail sturen naar secretariaat@degoedehoop.info.

alt

 
Februari 2018
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4