Home Nieuws
Eersel laat zich meeslepen in een wereld vol wonderen

Muziekvereniging De Goede Hoop en zandkunstenaar Immanuel Boie zetten samen een sprookjesachtige voorstelling neer op zondagmiddag 11 juni. Het publiek werd meegenomen op een muzikale rondwandeling door de Efteling waarbij alle bekende melodieën van het Sprookjesbos en de Eftelingattracties voorbij kwamen.

Tijdens het luisteren naar de muziek konden de bezoekers hun ogen uitkijken naar de prachtige creaties van de zandkunstenaar die op een groot scherm te zien waren. Doornroosje veranderde in het zand moeiteloos in Sneeuwwitje en de wolf bij de zeven geitjes werd omgetoverd tot de heks die Hans van Grietje opsloot.

Tijdens de ‘dans macabre’ uit het Spookslot liet violiste Elvira Maas een karakteristieke solo horen, maar ook in het harmonieorkest kwamen de nodige solo’s voorbij. Zo kwam het geluid van de vliegende fakir van De Goede Hoop’s hoboïst Claudia en liet trombonist Arjan de trollen tot leven komen. Toen het o zo bekende melodietje uit Carnaval Festival na de pauze te horen was, zat de sfeer er meteen weer in en klapte de zaal enthousiast mee.

Tot slot werden de prijzen voor de best verklede kinderen uitgereikt, waarbij een stoere ridder en een schattig Roodkapje er met de winst vandoor gingen. De foto’s van het concert en van alle kinderen die in de sprookjestroon op de foto zijn gegaan zijn te vinden op deze website en op http://www.facebook.com/muziekverenigingdegoedehoop

 
Toeterroute De Goede Hoop

Muziekvereniging De Goede Hoop heeft in samenwerking met Beat it! slagwerkopleidingen weer de jaarlijkse instrumentworkshop gegeven voor de kinderen uit groep 4 van de Eerselse basisscholen Wereldwijs (voormalige Willibrordusschool) en 't Busseltje. Alle kinderen maakten tijdens deze 'Toeterroute' kennis met de verschillende instrumenten die in een harmonie voorkomen.

Muzikanten van De Goede Hoop vertelden in het kort wat over hun blaasinstrument. Er werd uitgelegd hoe je op het instrument moet spelen en verschillende tonen kan krijgen. Vervolgens mochten alle kinderen ook zelf op het instrument spelen. Daarnaast was er een workshop voor het slagwerk. De kinderen kregen een korte uitleg over verschillende slagwerkinstrumenten en gingen natuurlijk ook zelf aan de slag. Muziekvereniging De Goede Hoop wil op deze manier kinderen enthousiast te maken voor het spelen van een muziekinstrument.

Muziekopleidingen bij De Goede Hoop

De harmonie biedt twee verschillende muziekopleidingen aan. Bent u of uw kind geïnteresseerd in slagwerk/percussie dan is SMIEP een leuke opleiding om het drummen te leren. SMIEP (Speel Mee In Eersel Percussie) is er voor jong en oud! Is uw kind meer geïnteresseerd in het spelen van een blaasinstrument, dan is Flierefluiten de ideale opleiding om de grondbeginselen van de muziek te leren. Voor meer informatie of aanmelden, kunt u een mail sturen naar secretariaat@degoedehoop.info.

alt

 
Muzikale rondwandeling door de Efteling

Er was eens… een muziekvereniging uit Eersel genaamd De Goede Hoop. De muzikanten van deze vereniging nodigen je uit om met het hele gezin op zondagmiddag 11 juni naar de Muzenval te komen voor een muzikale rondwandeling door de Efteling. Alle overbekende en aanstekelijke muziek uit de Efteling zal deze middag te horen zijn. Van melodietjes uit het sprookjesbos zoals Roodkapje tot de meeslepende muziek van attracties als Spookslot en Villa Volta. Maar ook het je-krijgt-het-voorlopig-niet-meer-uit-je-hoofd-deuntje van Carnaval Festival mag niet ontbreken.

 

Kom verkleed!
We nodigen alle kinderen uit om verkleed als hun favoriete sprookjesfiguur of Efteling-personage naar het concert te komen. Het mooist uitgedoste kind zal beloond worden met een prijs! Tijdens de voorstelling wordt iedereen verder ondergedompeld in sprookjessfeer door het werk van Immanuel Boie. Deze zandkunstenaar tekent met zijn vingers en met zand op een lichtbak. Dit tekenproces wordt geprojecteerd op een scherm en creëert zandkunst.

 

Kaartjes kopen? Voor 5 euro per stuk zijn ze verkrijgbaar op www.muzenval.nl. Op 11 juni worden de laatste kaarten nog aan de deur van de zaal verkocht. Aanvang concert 16.00u.

alt

 
Jubileum en voorzitterswissel bij muziekvereniging De Goede Hoop

Trombonist Ben Lueb is tijdens de Algemene Ledenvergadering van muziekvereniging De Goede Hoop in het zonnetje gezet. Hij vierde zijn 50-jarig verenigingsjubileum en ontving daarvoor een speld en oorkonde van muziekbond KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) en uiteraard een mooie bos bloemen van De Goede Hoop. Ook is Ben vanwege zijn jarenlange inzet benoemd tot erelid van de Eerselse muziekvereniging.

50-jarig jubileum Ben Lueb

Daarnaast heeft De Goede Hoop na zes jaar afscheid genomen van Kees Goossens als voorzitter. Kees heeft de voorzittershamer doorgegeven aan Wil van der Linden. Wil liet weten "heel veel zin te hebben om zich in te zetten voor deze mooie club".

Voorzitterswissel

 
Muziekvereniging De Goede Hoop presenteert: Eersel’s Got Talent

Op zondagmiddag 9 april 2017 staat de Muzenval weer in het teken van jong talent onder de 18 jaar uit Eersel en omstreken. Na een succesvolle eerste editie van Eersel's Got Talent in 2014 zullen dit jaar wederom lokale acts het grote podium betreden. Zij worden beoordeeld door een deskundige jury.

De acts variëren van zang tot dans en van gitaar tot goochelact. Ook zal het opleidingsorkest van muziekvereniging De Goede Hoop met daarin veel jeugdig talent een optreden verzorgen. De Goede Hoop is initiatiefnemer en organisator van Eersel's Got Talent. Als jij ook een bijzonder talent hebt, dan kun je je nog inschrijven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Wil jij bij Eersel's Got Talent 2017 in het publiek zitten? Dat kan! Iedereen is welkom vanaf 14.00u in de Muzenval in Eersel. De toegang bedraagt 3 euro per persoon. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.muzenval.nl en op 9 april aan de deur.

 
Augustus 2017
M D W D V Z Z
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3